(Regie en techniek: Rik Visser).

Licht op Leiden: Het 3 oktobergevoel, bestaat dat?

In een speciale dubbele aflevering van Licht op Leiden nemen Rens Heruer, Ton Kohlbeck en Rik Visser ons vanaf 2 oktober mee in een zoektocht naar hoe gewone en minder gewone Leienaren en regiogenoten deze dag ervaren. Bestaat er zoiets als een 3 Oktobergevoel en wat maakt deze dag die heel Nederland kent als Leidens Ontzet zo bijzonder?

Dit grootste volksfeest boven de grote rivieren is nochtans geen carnaval, maar wat is het dan wel?

Die vragen leggen we voor aan de rechterhand van de Leidse burgemeester, aan de burgemeester van ons buurdorp Oegstgeest, aan een wereldtopsportster uit een oer-Leidse familie: Iefke van Belkum, aan de import-Leidenaar Nico Dijkshoorn, aan de spin in het ingewikkelde web van de Leidse marathon: Tjeerd Scheffer.

Ook de televisiechef van Sleutelstad komt aan het woord: Reanne van Kleef, die met haar team dezer dagen topdrukte beleeft, aan het echtpaar Joke en Fred Martijn in biljartcafe de Pomerans, aan Leidse Glibber Emile van Aelst en kunstschilder Dick Bakhuizen van den Brink.

Licht op Leiden
In het wekelijkse praatprogramma Licht op Leiden nemen presentatoren Rens Heruer en Ton Kohlbeck samen met een tafelgast verschillende Leidse zaken door. Het programma is deze week op zondag tussen 17.00 en 18.00 uur op te zien op Sleutelstad TV en wordt meerdere keren per week herhaald. Bekijk alle afleveringen van Licht op Leiden terug via deze pagina.

Suggesties voor onderwerpen of gasten? Laat het weten via lichtopleiden@sleutelstad.nl.

Cultuur Leiden Maatschappij Leidens Ontzet 2021 Licht op Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×