Groene lintjes uitgereikt aan duurzame Leidse initiatieven

GroenLinks Leiden heeft vrijdagavond in het Theehuis in Leiden-Noord groene lintjes uitgereikt aan duurzame initiatieven in de stad. De jury koos vijf winnaars uit drie categorieën op basis van de inzendingen die door sympathisanten werden ingediend.

Jeroen Maters van het Stadslab ontving van de jury het oeuvrelintje voor zijn rol bij het Singelpark. Binnen de categorie ‘Circulaire economie’ verdienen het Circulaire Warenhuis en het Repair Café het Groene Lintje. Volgens de jury dragen beide organisaties op vernieuwende wijze bij aan hergebruik, al dan niet op een creatieve en zelfregulerende manier.

Daarnaast waren dit jaar ook twee Groene Lintjes in de categorie ‘Klein maar Fijn’, waarbij burgerinitiatieven uit Leiden-Noord in het zonnetje werden gezet. Mevrouw Gourourian legde in haar straat een tuin aan die aan haar Afghaanse oorsprong doet herinneren en die toegankelijk is voor de buurt. Ronald en Jana Jonkman en de bewoners van hun hofje ontvangen een  groen lintje voor de biodiverse tuin die als ontmoetingsplek dient in de wijk.

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×