Foto's: Casper Chaudron

Stationsgebied is veranderd voor bouw Octagon

Hekken, andere fietspaden en een extra zebrapad. De Stationsweg en het Stationsplein hebben een andere indeling gekregen. Reden hiervoor is de bouw van Octagon. Het nieuwe gebouw dat de komende jaren naast café Eigenzorg verrijst.

Octagon bestaat uit twee woontorens met 79 appartementen, een IntercityHotel met 115 kamers een parkeergarage en een commerciële plint. Het project maakt onderdeel uit van de metamorfose van het stationsgebied tot een woon, werk en winkelgebied. Het complex wordt eind 2023 opgeleverd.

Bewoners uitten eerder hun zorgen over de verkeerssituatie tijdens de bouw van Octagon en het tegenovergelegen bouwproject De Geus. Zij vrezen voor de veiligheid omdat de busbaan niet gescheiden is van de rijstroken voor overige verkeersdeelnemers. Dat vindt de wijkvereniging veel te risicovol.

De gemeente is het hier echter niet mee eens. Het maakt de verkeerssituatie zelfs overzichtelijker dan nu het geval is, reageerde de gemeente op de kritiek van de wijkvereniging. De inrichting is goedgekeurd door de politie, OV-bedrijf Arriva en de veiligheidsregio. “Hiermee is de Stationsweg ingericht volgens de richtlijnen van Duurzaam Veilig Wegverkeer”, zegt een woordvoerder, wijzend op afspraken die er over veiligheid zijn gemaakt tussen verschillende overheden.

De sloop van het huidige Jumbo-gebouw, dat plaats maakt voor De Geus, staat gepland voor dit najaar.

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×