Het pand waar eerder V&D en Hudson's Bay een warenhuis exploiteerden, is door a.s.r. verkocht. (Foto: Chris de Waard).

Voormalige pand V&D komt in Leidse handen

ASR Dutch Prime Retail Fund heeft het voormalige warenhuispand aan de Aalmarkt verkocht. Dat bevestigt een woordvoerder van a.s.r. desgevraagd aan Sleutelstad. Koper is Leidenaar Alexander van Nimwegen die daarbij samen optrekt met een of meer eigenaren van visbedrijf Parlevliet & Van der Plas uit Katwijk.

Volgens meerdere bronnen in de Leidse vastgoedwereld wisselt het pand voor ruim 30 miljoen euro van eigenaar. Van Nimwegen wil niet reageren.

Dit voorjaar gaf Jeroen Maters van Stadslab Leiden een presentatie van een allesomvattend plan voor het pand. Ook met de nieuwe eigenaar is hij in gesprek over de mogelijkheden.

Voor het kolossale pand tussen de Aalmarkt en de Breestraat zijn de afgelopen periode verschillende scenario’s opgesteld. Winkels op de begane grond met daarboven kantoren en appartementen bijvoorbeeld. Maar ook Stadslab Leiden maakte een opvallend plan na enkele brainstormsessies met de stad. In dat plan zouden onder meer de Universiteit Leiden en BplusC een etage vullen. Op de begane grond zou dan een soort markthal kunnen komen. Ook met de nieuwe eigenaar is Stadslab in gesprek over de uitvoerbaarheid van dat plan.

Economie Leiden V(oor) & D(oor) Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×