Cultuur071, uitzending 16-10-2021: Leiden Letterlijk, Theater Imperium, If Things Grow Wrong en Stadspodia

Letterlijk Leiden, een maand lang literaire activiteiten in en rondom Leiden. Kunst en kennis komen in Leiden bij elkaar. Ze maken van Leiden een plek waar debat en kritisch denken hoogtij vieren. Reden genoeg om dát aspect van Leiden te benadrukken in een themamaand onder de titel Leiden Letterlijk. De eerste editie daarvan zal plaatsvinden van 14 november tot 19 december 2021. Projectleider Evert de Vries is te gast om daarover te vertellen.

www.letterlijk.nu


Jos Nijhof in gesprek met Evert de Vries over Letterlijk Leiden.

Het moderne leven jakkert door, op weg naar… Ja, naar wat? Toneelgroep Imperium opent het nieuwe cultutrele seizoen met ‘Alleen de wereld, de wereld alleen’. Een voorstelling waarin isolement en het terugtrekken uit de wereld in een bonte afwisseling van monologen aan bod komen. In de studio zijn de acteurs Els van Midden en Thomas Westerhout. 

www.imperiumtheater.nl


Jos Nijhof in gesprek met Els van Midden en Thomas van Westerhout over de voorstelling Alleen de wereld, de wereld alleen bij Theater Imperium.

We willen sneller, groter, méér. Is dat altijd beter, of groeien zo ongemerkt ook de problemen? Van kleine stress over te weinig opslagruimte op je telefoon tot wereldwijde vervuiling… Groeiverslaving vormt de aanleiding tot de expositie ‘If Things Grow Wrong’ in De Lakenhal. Initiatiefnemer Oskar Brandenburg en kunstenares Jesse van ’T Hull zijn bij ons te gast.  

www.lakenhal.nl


Joque Mulder in gesprek met Oskar Brandenburg en Jesse van ‘T Hull.

Sinds 1 september is Irene Pronk de nieuwe directeur van de Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal. Vandaag is ze bij ons in de uitzending voor een eerste kennismaking. Irene vertelt over haar eerste maand in het Leidse en natuurlijk over haar plannen met de podia en met het bereiken van een breed publiek. 

www.leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl


Joque Mulder in gesprek met Irene Pronk.

Cultuur Leiden #cultuur071 Cultuur leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×