(Foto's: Casper Chaudron / Emile van Aelst | Video: Robbert Beurse).

Trekschuit vaart van Maassluis naar Leiden voor 'Blue deal'

Bij de Rembrandtbrug naast Molen de Put vaart een replica van een oude trekschuit de stad binnen. Aan boord is een groep vrijwilligers die voor de boot zorgt en de burgemeesters van Maassluis en Leiden. De komst naar Leiden is onderdeel van het Symposium dat gehouden wordt door het Waterambacht Leiden om aandacht te vragen voor hun ‘Blue Deal Leiden Waterstad.’

De trekschuit is gemaakt door Stichting Historische Werf ‘Zorg & Vlijt’ uit Maasluis. Het is een replica van de trekschuiten die vroeger goederen en mensen vervoerden. Zoals de burgemeester van Maassluis Edo Haan het noemt: “De intercity van 200 jaar geleden.” Voor het ontwerp van de replica is gebruik gemaakt van afbeeldingen van trekschuiten in oude schilderijen.

Blue deal
Het Waterambacht Leiden organiseert woensdag dag een symposium over het water in Leiden. In de Marekerk wordt gesproken over de kansen die het Leidse water kan bieden op gebieden als milieu, cultuurhistorie, klimaat, biodiversiteit en recreatie. In de ‘Blue Deal’ beschrijft het Waterambacht Leiden plannen om op verschillende plekken grachten te ontdempen, of opengraven. Burgemeester Lenferink vindt dat hele leuke ideeën, maar ook heel duur.

 • (Foto: Emile van Aelst)
  (Foto: Emile van Aelst)
 • (Foto: Emile van Aelst)
  (Foto: Emile van Aelst)
 • (Foto: Emile van Aelst)
  (Foto: Emile van Aelst)
 • (Foto: Emile van Aelst)
  (Foto: Emile van Aelst)
 • (Foto: Emile van Aelst)
  (Foto: Emile van Aelst)
Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×