600 kilo illegaal vuurwerk gevonden in Oegstgeest

Op meerdere adressen in Oegstgeest heeft de politie in totaal 600 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Het gaat daarbij om zogenaamde cobra’s en shells, meldt burgemeester Emile Jaensch. “Als deze ‘mortierbommen’ afgaan is de schade voor de buurt niet te overzien.” De politie heeft de afgelopen maand aanhoudingen gedaan en controles uitgevoerd bij woningen.

Eerder deze week ging er een mortierbom af in een studentencomplex in Leiden aan de Schipholweg. Bijna honderd mensen moesten toen midden in de nacht het pand verlaten. De politie zoekt actief naar illegaal vuurwerk met een vuurwerkteam, dat in de maanden voor de jaarwisseling actief is.

112 Sleutelstad Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×