Abdelhaq Jermoumi werd in september gekozen tot lijsttrekker van de PvdA Leiden. (Foto: PR).

Zoon burgemeester Lenferink op voorlopige lijst PvdA Leiden

Op de kandidatenlijst van de PvdA Leiden prijken enkele opvallende nieuwe namen. Zo staat Bo Lemmens op nummer 2. Het is een nieuwe naam in de Leidse politiek, maar bij haar partij loopt ze al heel wat jaren mee. Lemmens komt oorspronkelijk uit Maastricht waar ze burgerraadslid was. Op plek 15 staat Koen Lenferink, de zoon van de Leidse burgemeester.

“Ik ben ontzettend trots en vereerd dat ik voorgedragen ben voor plek 2 van de kandidatenlijst van de PvdA Leiden”, zegt Lemmens die sinds vier jaar in Leiden woont en eerder in het bestuur van de Jonge Socialisten zat. In het dagelijks leven werkt ze bij de Sociaal-Economische Raad (SER). “Ik heb echt zin om met dit geweldige team keihard te werken aan een sterker en socialer Leiden.” Bij de PvdA Leiden komt ze in elk geval één bekende tegen. Met Martijn Otten die op plek vier staat, zat ze in het bestuur van de JS.

Een andere naam die opvalt is die van de nummer 15. Daar staat Koen Lenferink. De zoon van de Leidse burgemeester was eerder actief bij Progressief Oegstgeest toen hij op kamers woonde in de Leidse buurgemeente. Inmiddels woont ook hij in Leiden waar hij overigens als penningmeester van de PvdA Leiden ook al jaren actief is.

Keti Koti
Jacintha Groen staat op supportersplek 28. De Leidse van Surinaamse afkomst is de drijvende kracht achter de Black Lives Matter-beweging in Leiden en organiseert ook de jaarlijkse Keti Koti herdenking, waarbij wordt stilgestaan aan het einde van de slavernij in Nederland.

Lijstduwer bij de PvdA is wethouder Marleen Damen. Die verlaat per 1 januari aanstaande de actieve Leidse politiek om directeur Maatschappelijke Ontwikkeling bij de gemeente ‘s-Hertogenbosch te worden. Ze blijft wel in Leiden wonen. Dat ze de politiek wel vanaf de zijlijn blijft volgen, kondigde ze in haar ontslagbrief al aan: “Als inwoner van Leiden zal ik de politiek op afstand, maar met interesse blijven volgen. Want ik mag dan een geboren Brabantse zijn, mijn man en drie dochters zijn geboren en getogen Leidenaren. En zoals u weet: ‘Geen andere stad lokt hen van hier'”, zo citeerde ze een strofe uit het Leids volkslied ‘Leiden, stad van mijn hart’.

De leden van de PvdA Leiden stellen de lijst definitief vast op 1 december.

Leiden Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×