(Foto's: Chris de Waard).

Eerste 'nieuwe parel' van Leiden onthuld in West Havenstraat

In de West Havenstraat is woensdag de eerste ‘nieuwe parel‘ van Leiden onthuld door wethouder Fleur Spijker. Het ‘parelsproject’ is een initiatief van de Leidse architect Fons Verheijen die enkele jaren geleden 71 plekken inventariseerde waar iets unieks zou kunnen komen. Het gaat doorgaans om verrommelde hoekjes of vervallen bouwsels, maar ook om hele speciale plekken zoals het bruggenhoofd bij het Noordeindeplein dat bebouwd zou kunnen worden.

Marinella Aloisio en Monica Spadafora, makelaars in Leiden van Italiaanse afkomst, droegen de vervallen garage in de West Havenstraat aan bij Verheijen die als een curator over de lijst met nieuwe parels waakt. Hij zag de potentie en nam het pandje op in het overzicht van mogelijk toekomstige pareltjes.

 

Chris de Waard ging naar de onthulling en sprak achtereenvolgens met architect Fons Verheijen, wethouder Fleur Spijker, ‘ontdekker’ Marinella Aloisio en de huidige eigenaresse Anna.

Wethouder Spijker is dolenthousiast over het project nieuwe parels. Een door Monica Spadafora ontworpen logo werd door haar onthuld. Het bestaat uit een bordje met daarom gouden Leidse sleutels waarvan de baarden het getal 71  uitbeelden. In het kruis zit een parel. De eerste, want de Italiaanse ontwikkelaars zijn nog niet klaar met het project. “We hebben al een optie op meerdere parelplekjes”, lacht Marinella Aloisio. “Dat is echt heel leuk om aan te werken.”

 

 

 

 

 

 

Aloisio en Spadafora van makelaardij Archiparels kochten de oude garage en maakten met architect Simon Christiaanse een plan om het pandje te transformeren naar een kleine woning. Die is verkocht aan Anna die het al in een heel vroeg stadium vanaf de tekening kocht. Voorlopig verhuurt ze het. “Maar het is de bedoeling om er zelf te gaan wonen”, zo vertelde ze bij de onthulling.

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×