Zoë van de Kerkhof via een Zoom-verbinding in Nieuws071. (Foto: Sleutelstad).

Zoontje inspiratiebron voor kandidaat stadsdichter Zoë van de Kerkhof

De strijd om het stadsdichterschap van Leiden, en daarmee de opvolger van Marianne van Velzen, wordt op maandag 15 november beslist. Er zijn vijf kandidaat stadsdichters. Fotograaf Zoë van de Kerkhof uit Leiden is daar een van. “Mijn zoontje van één jaar is mijn grootste inspiratiebron!”

Van de Kerkhof is twintig jaar geleden vanuit Brabant naar Leiden gekomen om antropologie te studeren. Tegenwoordig geeft ze op de middelbare school maatschappijleer en op het Leids Academisch Kunstcentrum geeft ze een cursus over hoe foto’s om te zetten in verhalen en verhalen om te zetten in foto’s. Haar Brabantse zachte g heeft ze nog steeds.

De grootste inspiratiebron voor Van de Kerkhof is haar zoon. “Hij is één jaar oud. Op zijn leeftijd kijk je met veel verwondering naar de wereld. Dat kan een stoplicht zijn of een wapperende vlag bij de universiteit.” Van de Kerkhof heeft nu het plan opgevat om vanuit verschillende Leidse generaties naar de stad te kijken en te dichten.

“Voordat ik hier kwam studeren was ik al verliefd op Leiden”, laat ze Nieuws071 weten. “De stad heeft karakter. Het is een mooie mengeling van studenten en Leidenaren. Leiden krijgt in ieder geval een goede stadsdichter. Het zijn namelijk allemaal goede kandidaten.” Van de Kerkhof verblijft vooralsnog in quarantaine vanwege het coronavirus en laat zich vrijdag testen. Ze hoopt er maandag bij te zijn.

Jaap van Sandijk sprak in Nieuws071 met kandidaat stadsdichter Zoë van de Kerkhof.

Cultuur Leiden Maatschappij Verkiezing Leidse Stadsdichter


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×