(Foto: Chris de Waard).

Markt voorlopig niet terug naar Voorstraat

De terugkeer van de vrijdagmarkt naar de Voorstraat duurt nog zeker tot komende voorjaar. Tot die tijd blijven de marktkramen op het Churchillplein en Treubplein in Voorschoten staan. De aangekondigde terugkeer naar de Voorstraat is door de gemeente uitgesteld tot zeker 1 april 2022. Dat meldt de Voorschotense Krant. Aanleiding is het verplicht houden van anderhalve meter afstand.

De gemeente Voorschoten heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe indeling van de markt op de Voorstraat. Dat was nodig vanwege striktere veiligheidseisen voor onbelemmerde doorgang van hulpverleners. Na veel pas- en meetwerk en in overleg met de marktondernemers werd een goede indeling gevonden. Op advies van de veiligheidsregio Hollands-Midden is nu toch besloten om de markt voorlopig nog niet terug te laten keren omdat er op de Voorstraat onvoldoende ruimte is om de anderhalve meter in acht te nemen.

 

Economie Maatschappij Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×