(Stockfoto).

BSO Buitenburen gesloten: 'te veel kinderen en juffen hebben corona'

De Buitenschoolse opvang (BSO) Buitenburen in de Leidse wijk De Kooi zijn per direct gesloten. Meerdere kinderen en juffen zijn besmet met het coronavirus. “Iedereen moet in quarantaine”, meldt een woordvoerder van Kind in Beeld, waar de BSO onder valt.

De kinderen van de Buitenburen moeten tien dagen thuisblijven. “Met een negatieve zelftest is vijf dagen ook genoeg,” weet de woordvoerder, “maar we kunnen niet na vijf dagen alweer open, want de juffen zijn ook ziek en we hebben geen vervanging.” Of de kinderen wel naar school mogen, weet ze niet precies: “Dat moeten de ouders afstemmen met de GGD.”

Kind in Beeld heeft vier BSO’s voor verschillende leeftijdsgroepen. Daar golden tot verkort maar heel beperkte coronamaatregelen. “Na de persconferentie in september hoefden we geen afstand meer te houden. Dat is ook niet te doen met kinderen: ze willen gezellig op schoot een boek komen lezen of een aai over bol geven als ze gevallen zijn”, vindt de opvang. Het personeel draagt ook geen mondkapjes. “Met een kapje op kun je niet op een normale manier werken met kinderen.”

De organisatie maakt zich zorgen over verdere verspreiding. “Veel kinderen hebben broertjes en zusjes in andere groepen. Dan kan de ziekte zich snel uitbreiden.”

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×