(Archieffoto: Emile van Aelst).

Genomineerden Leidse Vrijwilligersprijs zijn bekend

De jury van de Leidse Vrijwilligersprijs heeft de genomineerden voor de jaarlijkse Leidse Vrijwilligersprijs en Leidse Organisatieprijs bekend gemaakt. Op donderdag 9 december worden er drie prijzen uitgereikt in de tuinzaal van Grand Café De Burcht.

De vrijwilliger van het jaar krijgt de Leidse Vrijwilligersprijs. Maar ook de organisatie die zich opvallend heeft ingezet voor zijn vrijwilligers wordt beloond. “Die krijgt de Organisatieprijs. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat ze een opleidingsprogramma voor hun vrijwilligers hebben ontwikkeld”, legt juryvoorzitter Bert Verwey uit.

Aan een vrijwilliger die jonger dan 25 jaar is reikt de jury op 9 december de Toekomstprijs uit.

Genomineerden Leidse Vrijwilligersprijs
– Marrie van Rhijn (Huis van de Buurt Stevenshof, Incluzio Leiden)
– Wieske van den Nieuwendijk (Vereniging Kringloop Project Leiden)
– Sebastian Bon (Leiden Atletiek)

Genomineerden Organisatieprijs
– Leidse Rechtswinkel
– Stichting Voedselbank Leiden e.o.
– Fietsmaatjes Leiden / Leiderdorp

Genomineerden Toekomstprijs
– Lynn Bik, Esmé Sijtsma, Chantal Mark, Iris Visser (Gymsport Leiden)
– Sabine Bon (Leiden Atletiek)
– Vera Staal (Xenia Hospice)

Als de coronamaatregelen het toestaan zal de prijsuitreiking feestelijk worden gevierd in Grand Café De Burcht. Indien nodig heeft de jury een ‘plan B’ achter de hand. “Als het nodig is passen we de uitreiking aan. Het belangrijkste is: de prijzen worden sowieso uitgereikt”, belooft Verwey.

Leiden Maatschappij Leidse Vrijwilligersprijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×