Prescillia van Noort en Ahmet Kargin in de studio van Sleutelstad (Foto: Politiek071)

Twee jonge nieuwkomers op lijst GroenLinks: 'Nu nog waarmaken'

In de hoge regionen van de kandidatenlijst van GroenLinks voor de komende verkiezingen staan veel nieuwe en jonge gezichten. Hoogste nieuwkomer Prescillia van Noort staat op plek 2, maar de grootste verrassing is Ahmet Kargin op plek 5. Hij werd op de concept-kandidatenlijst nog op plek 17 gezet.

Kargin vindt het een hele grote eer, vertelt hij in Politiek071, maar hij voelt ook de druk om de beloftes waar te maken. De ambitieuze student politicologie wil het vertrouwen van de leden in hem waarmaken door zich te richten op verbinding en verzoening. ‘Samen werken naar een Leiden voor iedereen’ is dan ook zijn motto, zowel tussen jong als oud, als studenten en werkenden en allochtoon en autochtoon maar eigenlijk iedereen wil hij in Leiden samen brengen.


Presentator Vera Brouwer in gesprek met Prescillia van Noort en Ahmet Kargin

De kracht om te verbinden was ook de reden van de partij om Van Noort op plek 2 te zetten. De kandidatencommissie hoopt dat ze dat zowel intern kan doen, maar ook in eventuele onderhandelingen over deelname aan het college. GroenLinks gaat de campagne in met de gebruikelijke speerpunten van de partij: het aanpakken van de woningmarkt, het vergroenen en verduurzamen en het verbinden van alle Leidenaren wie ze ook zijn en waar ze ook vandaan komen.

Kargin verwacht wel een lastigere campagne om deze boodschap over te brengen door de coronacrisis. “We zullen creatief moeten campagne voeren in verschillende vormen om iedereen te kunnen bereiken. Het langs de deuren gaan, zal helaas wat lastiger worden natuurlijk”, voorziet hij alvast.

Leiden Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×