Lijsttrekker Elfred Bus en nummer 2 Jolijn Kouwenhoven van D66 in de studio (foto: Politiek071)

D66 Oegstgeest wil minimale afmeting bij middeldure woningen

De leden van D66 Oegstgeest hebben afgelopen week het verkiezingsprogramma vastgesteld. Het hele document komt in het begin van het nieuwe jaar, maar de belangrijkste speerpunten zijn al duidelijk. De democraten willen de groenvoorziening, de woningopgave en de problemen in het onderwijs aanpakken. De kernwoorden daarbij: pragmatisch en in samenspraak.

Op de woningmarkt pleit de partij ervoor om voor het middeldure koopsegment niet kleiner te bouwen dan 45 vierkante meter, vertellen de nummers 1 en 2 op de kieslijst Elfred Bus en Jolijn Kouwenhoven. Ze kijken daarvoor naar Rotterdam. Daar kunnen middeldure koopwoningen bijvoorbeeld al niet meer kleiner gebouwd worden dan 55 vierkante meter. “Niet bouwen om het bouwen, maar echt per locatie kijken wat daar het beste past”, zegt Kouwenhoven in Politiek071.

De partij wil de gemeente vooral in samenspraak met de inwoners verbeteren. Om ook in coronatijd goed in gesprek te komen met het dorp, is meer initiatief van de partij nodig, denkt Bus. “Het is voor ons als partij heel belangrijk om die binding te hebben. We willen de problemen van hen samen met hen oplossen.”

De lijsttrekker hoopt te groeien bij de komende verkiezingen. Daarvoor is een lijst vastgesteld vol ervaring, of zoals Bus liever zegt ‘vol Oegstgeests bloed’. De wens om te groeien lijkt realistisch, aangezien er vanwege een gegroeid aantal inwoners sowieso twee zetels in de raad bij komen. “D66 hoopt sowieso op één extra zetel. Totaal 4 of 5 zetels zou een mooi resultaat zijn.”

Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×