Vorig jaar tekenden de gemeente Leiden en de corporaties Ons doel en de Sleutels de overeenkomst voor de gebiedsontwikkeling De Zwijger. (Foto: PR).

Leiden harkt opnieuw rijksmiljoenen binnen voor woningbouw

De gemeente Leiden ontvangt een subsidie van 3,7 miljoen euro van het Rijk voor een groene en geluidsluwe inpassing van de Willem de Zwijgerlaan. Leiden draagt eenzelfde bedrag bij. Met de extra investering van in totaal 7,4 miljoen euro wordt woningbouw ten noorden en zuiden van de weg mogelijk gemaakt.

Volgens wethouder Fleur Spijker van Duurzame Verstedelijking gaat het gebied ‘De Zwijger’ met de aanvullende maatregelen beter aansluiten op de stad en verbetert ook de leefbaarheid  in het gebied. “Ik ben daarnaast heel blij dat we samen met de woningcorporaties De Sleutels en Ons Doel veel betaalbare woningen in het gebied kunnen realiseren”, aldus Spijker.

Landelijk is 253 miljoen euro verdeeld over 33 gemeenten voor het versnellen van 44.277 woningen, waarvan 64 procent in het betaalbare segment. In de provincie Zuid-Holland gaat het om 11.883 woningen waarvan 920 in Leiden.

Woningbouwimpuls
Leiden heeft de subsidie eerder dit jaar aangevraagd in het kader van het versnellen van bouwprojecten en het vergroten van het aantal nieuwbouwwoningen in een project. Het Rijksgeld voor zo’n woningbouwimpuls kan ook worden gebruikt om het aandeel betaalbare woningen voor mensen met een laag of middeninkomen binnen een project te vergroten. Eerder kreeg Leiden ook al vele miljoenen voor woningbouw in het Stationsgebied en op het Werninkterrein.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×