De reusachtige kerstboom op de Hooglandse Kerk staat al klaar. (Foto: Casper Chaudron).

Reusachtige kerstboom op Hooglandse Kerstplein zet mensen in het licht

Op het Hooglandse Kerstplein is net als voorgaande jaren een reusachtige kerstboom geplaatst door de gemeente Leiden. Zaterdag vindt er weer een kerstactie plaats, bezoekers kunnen tussen 13.00 en 16.00 uur een geschreven boodschap ophangen in de boom.

De ballen zijn gratis af te halen op het Hooglandse Kerstplein. “We hebben alles klaarliggen, dus de bezoekers hoeven niets mee te nemen.” Er zijn in totaal 250 kerstballen om in de boom te hangen. “Ik hoop dat we er genoeg in huis hebben, dat blijft nog even spannend.”

De kerstactie wordt net wat anders gevierd dan voorgaande jaren. “Het is eigenlijk hetzelfde idee als Joris’ Kerstboom, maar dit keer niet onder de vlag van KRO-NCRV “, vertelt organisator Hans Wijntjes van de Hooglandse Kerk. En dus zonder Joris Linssen.  “Mensen kunnen opschrijven wie zij deze kerst speciaal in het licht zetten en waarom.” Wijntjes noemt verschillende voorbeelden van verhalen die bezoekers op de wenskaart kunnen schrijven. “Het kan gaan over een familielid of iemand anders die voor jou een bijzondere betekenis heeft gehad dit jaar.”

Iedereen is welkom aanstaande zaterdag. “De actie is bedoeld voor iedereen die daar behoefte aan heeft en als mensen over hun wens in gesprek willen, dan kan dat met onze vrijwilligers.”

Mandana Sotodeh in gesprek met Hans Wijntjes over de Kerstbomenactie.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×