De vaccinatielocatie van de GGD in Leiden. (Archieffoto: Rob van Dullemen).

GGD Hollands Midden bijna klaar voor boosterprikken

De GGD Hollands Midden, verantwoordelijk voor de coronavaccinaties in de regio, is goed voorbereid op de aankomende boostercampagne. “De telefoon staat roodgloeiend van alle aanbiedingen om te komen helpen”, laat de organisatie weten. “Inmiddels hebben we voldoende medewerkers voor al onze locaties.”

Het demissionaire kabinet wil in januari aan alle Nederlanders boven de achttien een boosterprik hebben aangeboden. Om dat te bereiken, moet er in sneltreinvaart geprikt gaan worden. De GGD Hollands Midden dacht er daarom over om medewerkers weg te halen bij andere werkzaamheden. “Dat bleek gelukkig niet nodig, omdat voldoende mensen bereid zijn ons te komen versterken.”

Sterker nog: het aanbod van hulptroepen is veel te groot. “Iedereen die zich nu aanmeldt, verwijzen we door naar onze landelijke website, waar de vraag naar personeel in andere GGD-regio’s te zien is.”

Alle nieuwe medewerkers krijgen de komende twee weken een opleiding. In die tijd worden ook de priklocaties voorbereid op de toestroom van mensen die een boosterprik willen. “Pas in week 52 komen we echt op stoom.” De komende weken zijn steeds nieuwe groepen aan de beurt voor een prik. Die kunnen dan een prikafspraak maken op de website van de GGD.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×