(Foto: PR).

Brandweervrijwilligers op pad met boosterprikken

Vrijwilligers van de brandweer rijden de komende weken door de regio voor het geven van boosterprikken. De spuitgasten rijden een arts rond die langs gaat bij mensen die zelf niet naar een priklocatie kunnen komen. In totaal zullen de brandweerchauffeurs bijna 100 ritten uitvoeren.

“Het is belangrijk zoveel mogelijk mensen op korte termijn een boosterprik te geven in de strijd tegen het coronavirus”, zegt de GGD. “Speciale aandacht is er voor de mensen die niet zelf naar een priklocatie kunnen komen.” De Brandweer Hollands Midden helpt de GGD Hollands Midden daarom om deze mensen thuis te kunnen vaccineren.

De brandweervrijwilligers zullen de vaccinatie-artsen van de GGD vijf dagen per week naar de huisadressen rijden van mensen die niet zelf naar een priklocatie kunnen komen. De acht dienstauto’s van de brandweer die door de regio rijden worden voorzien van het logo van GGD Hollands Midden. De samenwerking loopt tot en met 14 januari.

Leiden Maatschappij Regio Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×