(Foto's: IJsbrand Terpstra).

Burgemeester sluit sportschool De Spartaan na opening tijdens lockdown

Het pand waarin Fitnesscentrum De Spartaan is gevestigd is gisteravond op last van burgemeester Henri Lenferink tot en met 16 februari 2022 gesloten. Het pand aan de Groenesteeg is gesloten omdat de coronaregels voor de derde keer op rij niet zijn nageleefd.

Omwonenden maakten gisteravond al melding van een forse politiemacht bij de sportschool. Toezichthouders hebben daar ‘ernstige en omvangrijke overtredingen van de coronamaatregelen’ geconstateerd. Ook bleek dat de sportschool ‘expliciet’ aan haar leden heeft laten weten welke openingstijden zij hanteren in deze periode van de lockdown.

In maart 2021 is al eerder geconstateerd dat De Spartaan geopend was voor leden terwijl binnensportlocaties gesloten moesten zijn. De burgemeester heeft in maart 2021 een last onder dwangsom opgelegd om herhaling te voorkomen. Volgens de huidige coronamaatregelen moeten binnensportlocaties nu weer gesloten zijn.

Grote risico’s
Op 21 december 2021 is geconstateerd dat de sportschool geopend was voor leden waardoor de eerder opgelegde dwangsom betaald moet worden. Vervolgens was op de sportschool gisteravond weer geopend aangetroffen waardoor de burgemeester de sportschool heeft gesloten.

Dit was de derde keer dat er ernstige overtredingen zijn geconstateerd. Hierbij neemt de burgemeester in overweging dat inmiddels al drie keer een overtreding is geconstateerd en de sportschool meerdere malen is gewezen op het niet naleven van de maatregelen. Eerdere opgelegde maatregelen zoals de last onder dwangsom hebben niet het gewenste effect gehad.

“De overtredingen brengen grote risico’s met zich mee voor de veiligheid en gezondheid van personen. Gelet op de ontwikkelingen en risico’s rond het coronavirus en met het oog op veiligheid en gezondheid is een tijdelijke sluiting van de onroerende zaak waarin Fitnesscentrum De Spartaan is gevestigd noodzakelijk”, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Economie Leiden Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×