De bovenste vijf plekken van de kandidatenlijst worden gevuld door ervaren politici. (Foto: PR).

Eigen kinderboerderij in verkiezingsprogramma CDA Oegstgeest

Onder aanvoering van lijsttrekker Eibertjan van Blitterswijk heeft het CDA in Oegstgeest haar verkiezingsprogramma en kandidatenlijst gepresenteerd. De partij hoopt de kiezers onder andere voor zich te winnen met de vergroening van het dorp, een ‘dienende overheid’ en een kinderboerderij. De kandidatenlijst wordt aangevoerd door vijf actieve politici uit het dorp.

Het verkiezingsprogramma heeft de naam ‘Thuis in een groen dorp’ gekregen. “We kiezen voor een groen, zelfstandig dorp en dus voor een balans tussen wonen, groen en voorzieningen”, zegt lijsttrekker Van Blitterswijk, die de lijst bij de vorige verkiezingen ook al trok. “Massieve woningbouw waar nu groen of bijvoorbeeld plek voor horeca is, past daar niet bij. Dat zou van Oegstgeest eerder een kale buitenwijk maken, dan een dorp waar het ook over 10, 20 jaar fijn wonen is.”

De partij wil het Hofbrouckerpark groen houden, een nieuw zwembad bouwen en het winkelcentrum Lange Voort en het Irispark aantrekkelijker maken. Andere belangrijke punten zijn het repareren en veiliger maken van wegen en bruggen, uitstekende zorg voor jong en oud, het bestrijden van eenzaamheid en problematische schulden en solide gemeentefinanciën.

ChristenUnie
Tot slot wil de partij een ‘dienende overheid’. “Je ziet dat de maatschappij verruwt, dat het meer wij tegen zij is dan samen zij aan zij”, aldus Van Blitterswijk. “Veel mensen zijn wel klaar met al dat gedoe, snakken ernaar dat iedereen gewoon normaal doet. Daar hoort een overheid bij die dit waar nodig bevordert, maar zich vooral zelf ook aan afspraken houdt en de juiste dingen doet. Daarvoor helpen zorgen is een belangrijke opdracht.”

Naast het partijprogramma, is ook de kandidatenlijst vastgesteld. Bestuursvoorzitter Marien den Boer: “Er ligt een ambitieus programma voor een groen en zelfstandig dorp waarin we omzien naar elkaar. En net zo belangrijk: er staat een enthousiaste groep Oegstgeestenaren uit alle delen van het dorp te trappelen om dat uit te voeren.” Ondanks dat er op de lijst geen afvaardiging van de ChristenUnie te vinden is, zoals Ingrid van Dillen de afgelopen tijd, wordt de lijst ook dit keer weer ondersteund door de lokale ChristenUnie.

Oud-wethouder
Op plek 2 van de lijst staat raadslid Tobias van der Hoeven, gevolgd door raadslid Pedro van Gessel, commissieraadslid Rick van den Brink en raadslid Watze Mandema. Verderop op de lijst staan onder andere bestuursvoorzitter en oud-wethouder Marien den Boer (7), Joke Welsink-Bax (8) en Belinda Frederiks (10). Ook zittend wethouder Jan Nieuwenhuis (17) is op de lijst te vinden.

De lijst wordt geduwd door Elly van den Bosch-Damen en Pieter Hellinga. “Het is een geweldige mix van gelouterde Oegstgeestenaren en jong talent die samen de schouders willen zetten onder de toekomst van ons dorp”, aldus voorzitter Den Boer.

Oegstgeest Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×