(Foto: IJsbrand Terpstra).

Turninstructeur verdacht van betrokkenheid bij overlijden Esmee

Turninstructeur Olivier van der G. uit Leiden is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 14-jarige Esmee die afgelopen vrijdag dood werd gevonden bij een speelplek bij de Melchior Treublaan. De naam van de 32-jarige man wordt inmiddels massaal gedeeld via sociale media en ook verschillende mensen uit de naaste omgeving van zowel verdachte als slachtoffer bevestigen aan Sleutelstad dat de man vastzit.

De 32-jarige omschrijft zichzelf op een professioneel profiel als fitnesscoach en gymnastiektrainer. De sportschool waar hij werkt heeft alle verwijzingen naar de verdachte verwijderd. Bij Gymsport Leiden reageert voorzitter Arthur Haasbroek terughoudend. “De verdachte is inderdaad trainer bij Gymsport Leiden. Het bestuur beraadt zich over te nemen stappen.” De vereniging doet verder geen mededelingen, maar heeft wel hulp aangeboden bij het politie-onderzoek. “Maar allereerst gaan onze gedachten uit naar haar ouders, familie, vrienden en naasten. Er zijn geen woorden voor dit ondragelijke verlies”, zegt Haasbroek.

Lees meer in het dossier over de dood van Esmee

Het verhaal dat de vrijdag aangehouden man de gymleraar was van het slachtoffer ging kort na de vondst van het overleden meisje al rond. Volgens vriendinnen van het slachtoffer zouden de twee een relatie hebben gehad. De politie doet nog geen inhoudelijke mededelingen, maar onderzoekt onder andere welke relatie er bestond tussen verdachte en slachtoffer.

Gymleraar
Directeur Annick Dezitter van het Da Vinci Lammenschans reageert vandaag in een brief aan de ouders ook op de arrestatie. “Er hebben mij vragen over de relatie van deze persoon met onze school bereikt. Hij heeft tijdens zijn opleiding stage gelopen bij een aantal collega’s van het vak Lichamelijke Opvoeding. Daarnaast heeft hij een docent van het demo-team ondersteund.” Dezitter spreekt in de brief ook haar steun uit voor de nabestaanden en kondigt aan verder niet meer inhoudelijk op de zaak in te gaan.

Getuigen
Van der G. wordt vandaag voorgeleid aan een rechter-commissaris. Die moet beslissen of de verdachte langer vast blijft zitten. De man zit ondertussen in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. De politie wil niets zeggen over de identiteit van de verdachte.

In verband met het onderzoek is de politie dringend op zoek naar getuigen. Wie iets weet kan bellen met de opsporingstiplijn op 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Digitaal reageren kan via een tipformulier.

112 Sleutelstad Leiden Regio 14-jarige Esmee omgebracht


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×