De aan te leggen brug over de Haarlemmertrekvaart. (Impressie: Gemeente Leiden).

Aanleg brug Poelgeest start binnenkort

Met een paar maanden vertraging gaat de aanleg van de nieuwe brug over de Haarlemmertrekvaart dit kwartaal van start. De brug gaat Leiden en Oegstgeest met elkaar verbinden ter hoogte van de ijsbaan aan de Oegstgeesterweg en de Hugo de Vrieslaan in de Oegstgeester wijk Poelgeest.

Als de brug over ruim een jaar klaar is, vormt deze de langverwachte extra ontsluiting van de wijk Poelgeest. Daardoor kan er een busverbinding door de wijk komen. De tweede ontsluiting van de wijk was altijd al voorzien, maar ooit was het de bedoeling om een tunnel naar de Merenwijk aan te leggen. Naast de nieuwe busverbinding door de wijk wordt ook de ontbrekende fietsverbinding aangelegd tussen het noordelijk plassengebied, de Boterhuispolder en het Leiden Bio Science Park. Daardoor wordt het gebied ook per fiets beter ontsloten.

Als de werkzaamheden beginnen, wordt de Haarlemmerweg ter plaatse van de bouwlocatie afgesloten voor alle verkeer.

Leiden Maatschappij Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×