Leiderdorp gaat gevels van woningen aan Holtland isoleren

Door de herinrichting van de Simon Smitweg in Leiderdorp wordt de geluidsbelasting die het verkeer veroorzaakt te hoog voor een aantal woningen in de straat. Dat blijkt uit gevelisolatieonderzoek dat de gemeente Leiderdorp heeft laten uitvoeren.

Het geluidsniveau in huizen mag niet hoger zijn dan 33 decibel. Dat is wettelijk geregeld. Voor de woningen die direct aan de weg liggen, blijkt dat dat niveau zonder extra maatregelen zal worden overschreden. Het gaat om de woningen aan het Holtlant 1 tot en met 9 en Holtlant 39. Het Leiderdorpse college heeft de woningeigenaren op de hoogte gesteld van de uitkomsten van het onderzoek en gaat nu samen met hen bekijken welke maatregelen het beste genomen kunnen worden. Die worden vervolgens op kosten van de gemeente uitgevoerd.

Voor de overige woningen aan de Simon Smitweg is geen onderzoek uitgevoerd, omdat daar volgens het gemeentebestuur geen sprake is van een geluidstoename. Voor de huizen die recent zijn gebouwd aan het Hofje van Holtlant geldt dat bij de bouw al rekening is gehouden met een hogere geluidsbelasting.

De herinrichting van de Simon Smitweg moet de Ericalaan ontlasten en zorgen voor een betere verkeersafwikkeling bij de woningen en de supermarkt op het Amaliaplein. Om dat te bewerkstelligen wordt de Simon Smitweg in twee richtingen opengesteld. De werkzaamheden naderen de afrondende fase.

Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×