René le Clercq (links) en Pieter van der Ham. (Foto: Peter Soonius).

Stoomtrein Katwijk Leiden na 31 jaar nieuwe voorzitter

Pieter van der Ham geeft na 31 jaar de voorzittershamer van de stichting Stoomtrein Katwijk Leiden over aan René le Clercq. Van der ham blijft nog wel beschikbaar als adviseur van het bestuur. Ook als projectleider blijft hij betrokken.

Van der Ham gaf op 1 januari de voorzittershamer over. “Hij is al sinds de oprichting bij het museum aan het Valkenburgse Meer betrokken. Na 1970 eerst 19 jaar als vrijwilliger, daarna werd hij voorzitter. Pieter is dus al 52 jaar actief. En hij is niet eens de enige vrijwilliger met zo’n lange staat van dienst. Dat zegt wel wat over de passie die mensen kunnen hebben voor hun hobby”, vertelt de kersverse voorzitter Le Clercq trots.

Door de huidige coronamaatregelen was er op 1 januari geen mogelijkheid voor een feestelijke overdracht. “Bovendien wil Pieter eerst twee grote projecten afgerond zien: het sluiten van de lus van het spoor om het Valkenburgse Meer en de heropening van het vernieuwde binnenmuseum. Dus we wachten nog even met het feestje.” In april van dit jaar heropent het museum feestelijk haar deuren. Het bestuur pakt dat moment aan om terug te blikken op 31 jaar voorzitterschap van Van der Ham.

Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×