(Foto: Gemeente Leiderdorp).

Werkzaamheden rond toekomstige Groene Hart Centrum klaar

De werkzaamheden rond het toekomstige Groene Hart Centrum aan de Bospolder in Leiderdorp zijn klaar. Ook het nieuwe fietspad en de fietstunnel langs de N446 richting Hoogmade zijn afgerond. In het gebied is gras ingezaaid en zijn er bollen, planten en bomen geplant.

Om de net ingezaaide gewassen te beschermen is het buitenterrein volgens gemeente Leiderdorp nog niet helemaal open. De speel-en-doeweide, het amfitheater, de boomgaard en het struinpad langs de Does zijn nog afgesloten.

Door het slechte weer is het aannemer Gebr. Van der Poel nog niet gelukt om de bovenste laag van het asfalt te plaatsen bij de ingang. Ook de aansluiting naar het nieuwe fietspad is nog niet af. Daarnaast zijn er ook nog geen definitieve lijnen geplaatst op het fietspad. Dit gebeurt volgens de gemeente komend voorjaar alsnog. Dat geldt ook voor het plaatsen van de borden met informatie en routes en een insectenhotel.

Het Groene Hart Centrum komt in de plaats van het het voormalige informatiecentrum van Rijkswaterstaat. Eerst voor de aanleg van de Hogesnelheidslijn en daarna voor de verbreding van de A4. Het gebouw en de bijbehorende buitenruimte worden nu een centrum voor recreatie en educatie. Ook is er plaats voor horeca.

Advertentie

Cultuur Economie Leiderdorp Groene Hart Centrum


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×