Afgelopen week werd er twee keer eerder gestaakt. (Foto: Robbert van Cleef).

Staking bij Heineken 24 uur opgeschort, eerst overleg

De FNV heeft de aangekondigde staking bij Heineken opgeschort tot dinsdag 15.00 uur. De vakbond gaat in op een uitnodiging van het bierconcern om het overleg te hervatten over de nieuwe cao voor de 1.250 mensen die werken in de brouwerijen en bij frisdrankproducent Vrumona.

“Onder druk van onze acties heeft Heineken zijn slechte eindbod gelukkig ingetrokken en gevraagd of wij verder met hen willen praten”, zegt bestuurder Niels Suijker van FNV Voedingsindustrie. “Dat is een goede eerste stap. Wij zien voldoende aanleiding om weer met de directie in gesprek te gaan en hen de kans te geven om er met ons uit te komen. Dus maandag gaan we aan het einde van de middag weer met elkaar om tafel.”

De vakbond kondigde vrijdag tijdens de eerste staking in ruim 25 jaar al aan dat de werknemers morgen om 15.00 uur opnieuw het werk zouden neerleggen, tot en met donderdag 15.00 uur. Deze acties zijn nu met 24 uur opgeschoven.

“Wij hopen dat onze gesprekken morgen tot een acceptabele uitkomst leiden voor de werknemers. Dan gaat de staking uiteraard niet meer door. Maar als het overleg onverhoopt niet genoeg oplevert, dan gaan we dinsdag alsnog staken.” Het personeel eist van Heineken dat er in de nieuwe cao geen ongelijkheid ontstaat tussen jongere en oudere werknemers, dat het loon met minimaal de inflatie stijgt en dat er meer vaste banen ontstaan.

Advertentie

Economie Maatschappij Zoeterwoude Stakingsacties bij Heineken


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×