Prescillia van Noort staat voor het creëren van gelijke kansen. (Foto: Hans van Egdom).

Waar sta ik voor: Prescillia van Noort van GroenLinks Leiden

Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van half maart publiceert Sleutelstad samen met de Leidse fotograaf Hans van Egdom wekelijks een portret van een aankomend raadslid, onder de titel ‘Waar sta ik voor’. Het vormt een eerste kennismaking met de een deel van de nieuwe politici die bij hun partij hoog genoeg staan voor één van de 39 zetels in de Leidse gemeenteraad.

Prescillia van Noort is de eerste in de serie. Ze staat bij GroenLinks Leiden op een comfortabele tweede plek, direct na lijsttrekker Ashley North.

Hidde van Slooten van Politiek071 in gesprek met Prescillia van Noort.

Van Noort laat zich portretteren in de bibliotheek in de Nieuwstraat. “Hier kwam ik als kind wekelijks om het maximaal toegestane aantal boeken te lenen die ik dan snel uitlas. Bij ons thuis hadden we bijna geen boeken of krant en dit gaf me een schat aan cultureel kapitaal en verbreedde mijn wereld”, vertelt ze.

“Later heb ik er ook een paar jaar gewerkt. Als veredeld vakkenvuller. Toen zag ik dat de bieb ook een plek is voor ontmoeting, integratie en letterlijk ‘schuilen’ tegen de kou. De bieb als huiskamer van de stad raakt aan mijn idealen voor creëren van gelijke kansen, stimuleren van ontmoeting en uitwisseling.”

Advertentie

Leiden Politiek Waar sta ik voor


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×