Sarah van Roemburg staat voor goed basisonderwijs. Fundamenteel als start voor jonge kinderen. (Foto: Hans van Egdom).

Waar sta ik voor: Sarah van Roemburg van de PvdA-GroenLinks Leiderdorp

Sleutelstad publiceert samen met de Leidse fotograaf Hans van Egdom wekelijks een portret van een van de nieuwe raadsleden uit Leiden en omgeving onder de titel ‘Waar sta ik voor’. Het is een vervolg op deel één van deze serie waarin we kennismaakten met kandidaten die bij de gemeenteraadsverkiezingen vrijwel zeker een zetel zouden behalen.

Deze week maken we kennis met Sarah van Roemburg van de PvdA-GroenLinks Leiderdorp.

Hidde van Slooten sprak in Politiek071 met Sarah van Roemburg van de PvdA-GroenLinks Leiderdorp.

“Ik heb gekozen voor de Koningin Julianaschool als plek om voor gefotografeerd te worden omdat de basisschool fundamenteel is voor een goede start van kinderen en deze school dat voor mijn kinderen is geweest. Het was fijn om de school in de buurt te hebben, zodat de kinderen veilig konden opgroeien.”

Een tweede reden voor Van Roemburg om zich bij de school te laten portretteren is het feit dat ze er actief was in de ouderraad. “We zorgden voor de activiteiten van de school. Het is heel belangrijk dat iedereen mee kan doen en het fijn heeft. Toen ik voorzitter was, hebben we het schoolplein veranderd in een groen schoolplein; beter voor de natuur en de speelmogelijkheden werden hierdoor vergroot. Kortom, een betekenisvolle plek en het zegt veel over wat ik belangrijk vind.”

Leiden Politiek Waar sta ik voor


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×