Esmee van Meer ging op de foto voor De Bakkerij op de Oude Rijn. Een plek waar veel maatschappelijke organisaties zijn gehuisvest. Ze wil zich dan ook inzetten voor de kwetsbare mensen in de stad. (Foto: Hans van Egdom).

Waar sta ik voor? Esmee van Meer van de PvdA Leiden

Sleutelstad publiceert samen met de Leidse fotograaf Hans van Egdom wekelijks een portret van een van de nieuwe raadsleden uit Leiden en omgeving onder de titel ‘Waar sta ik voor’. Het is een vervolg op deel één van deze serie waarin we kennismaakten met kandidaten die bij de gemeenteraadsverkiezingen vrijwel zeker een zetel zouden behalen.

Deze week Esmee van Meer. De 26-jarige beleidsmedewerker bij het ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid is sinds de verkiezingen raadslid voor de PvdA Leiden

Hidde van Slooten sprak in Politiek071 met Esmee van Meer van de PvdA Leiden.

Esmee wilde voor De Bakkerij gefotografeerd worden. “Dat is een plek waar veel maatschappelijke organisaties te vinden zijn die mensen in moeilijke situaties ondersteunen. Bijvoorbeeld door ze te helpen meer overzicht te krijgen of ze een steuntje in de rug te bieden”, zegt ze.

“In de politiek wil ik me inzetten voor kwetsbare mensen. Leidenaren die niet goed kunnen meekomen, bijvoorbeeld door hun gezondheid, ongelijke behandeling of financiële omstandigheden. Als je schulden hebt bijvoorbeeld of moeite hebt om je rekeningen te betalen, ervaar je vaak veel stress, heb je misschien nog wel meer problemen dan alleen met geld en zie je soms door de bomen het bos niet meer.”

Van Meer vindt het belangrijk dat deze organisaties de ruimte krijgen om hun werk goed te doen. “Maar het is ook belangrijk dat de overheid zelf meer uitgaat van vertrouwen, zorgt voor een goed vangnet en helpt met het vinden van een plek waar je je fijn voelt en tot je recht komt. Daar ga ik me de komende jaren hard voor maken.”

Advertentie

Leiden Politiek Waar sta ik voor


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×