Ziekenhuispersoneel wordt getrakteerd op een lunch. (Video / foto's: Robbert van Cleef).

Verpleegkundige LUMC verrast collega's met lunch: 'Heel gaaf dat dit voor ons is geregeld'

Ongeveer 1700 medewerkers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) kregen vanmiddag een wel heel bijzondere lunch aangeboden: buiten stond een tiental foodtrucks opgesteld waar men de bestelling kon ophalen. Het is een initiatief van verpleegkundige Mustafa Al Attabi. En het valt in de smaak: “Het is heel gaaf dat dit voor ons is geregeld. Ik heb een poké bowl met sushi, rijst en groente die ik zo lekker binnen ga opeten”, zegt een enthousiaste collega.

“We hebben hard naar deze dag toegewerkt en daar ben ik enorm trots op”, vertelt de initiatiefnemer trots. De ic-verpleegkundige in opleiding, die in 1998 naar Nederland kwam, bedacht het idee om zijn collega’s een lichtpuntje te geven in de zware dagen. “De werkdruk is erg hoog.” Volgens Al Attabi kampt de zorg daarnaast met een tekort aan personeel. “Het is niet alleen corona, maar dit virus heeft wel degelijk het personeelstekort in kaart gebracht.”

Al Attabi wil met zijn actie steun bieden aan zijn collega’s. “Dat is gelukt, ik zie alleen maar blije gezichten.” Daarnaast hoopt hij dat mensen buiten het ziekenhuis zich wat wat vaker over elkaar ontfermen. “In deze lastige tijd hoop ik dat iedereen elkaar wat vaker helpt. Een klein gebaar kan soms al veel betekenen voor een ander”, eindigt hij.

Artikel gaat verder onder de afbeelding

Pannenkoeken
Collega’s van Al Attabi zijn donderdag blij met de actie en proeven de meest uiteenlopende gerechten. “Ik ga een broodje saté bestellen. Het is een hele leuke actie tussen het harde werken door. Dit geeft ons energie om weer door te gaan in zo’n drukke tijd”, vertelt een collega. Een andere verpleegkundige die net een pannenkoek heeft besteld is dolblij met de verrassing. “Ik ga zo lekker binnen genieten van mijn pannenkoek, heel fijn dat dit voor ons is geregeld.”

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×