(Video: Robbert Beurse en Foto's: Emile van Aelst en Chris de Waard).

Afscheid van Ferry Rigault nog week terug te zien

Ferry Rigault is zaterdag in familiekring gecremeerd. De bekende en geliefde Leidenaar overleed ruim een week geleden op 69-jarige leeftijd aan de gevolgen van een acute maagbloeding. Dat maakte een van zijn beste vrienden, Frits Bruins, bekend tijdens de herdenkingsbijenkomst die ’s middags werd gehouden in Scheltema Leiden.

Alleen familieleden en goede vrienden konden vanwege de coronamaatregelen in persoon aanwezig zijn. Overige belangstellenden konden online meekijken met een livestream. De bijeenkomst kan de komende week hier nog worden teruggekeken.

Om 15.00 uur werd de kist met Ferry Rigault overgebracht naar Rhijnhof. Buiten vormden enkele honderden mensen een erehaag. Toen de wagen langsreed, werd er geapplaudisseerd. Ook werd de rouwstoet muzikaal uitgeleid (Zie video op Facebook).

Tijdens die bijeenkomst spraken eerst familieleden, daarna stonden zijn vrienden stil bij Ferry en de enorme hoeveelheid projecten en organisaties waarbij hij betrokken is geweest. Werfpop bijvoorbeeld, of de X, het slooptheater rond het afbreken van de huizen in de Van Hoogendorpstraat en tal van culturele en maatschappelijke activiteiten in zijn eigen woonomgeving Tuinstad-Staalwijk.

De bijeenkomst werd afgesloten met live muziek. Daarbij speelden Ferry’s muzikale vrienden Max Nagel, Michael van Hogenhuyze en Maarten Witkam nummers die ze eerder samen met Ferry speelden.

Cultuur Leiden Maatschappij Ferry Rigault plotseling overleden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×