Sport071: Pilgrim Nation-presentatoren Bart Jan Westerduin en Paco Busteros León met in hun midden Brian Spapens. (Foto: Paco Busteros León).

Pilgrim Nation: American football op weg naar Superbowl

Volgende maand staat in Los Angeles de finale van het American football op het programma: de fameuze Superbowl. Het Sleutelstadprogramma Pilgrim Nation bespreekt met gast Brian Spapens van de Leidse American football club Leiden Lightning de ontknoping van het seizoen.

Elke laatste woensdag van de maand delen presentatoren Paco Buesteros León en Bart Jan Westerduin hun liefde voor de Amerikaanse sport, tradities bij het publiek en de grootste muzikale stadionklassiekers. De uitzending stond in zijn geheel in het teken van de NFL. Er werd teruggekeken op het slot van de reguliere competitie en de eerste twee ronden van de play-offs. De uitslagen, de verrassingen en het spektakel.

Speciale gast Brian Spapens, jeugdtrainer bij de Leiden Lightning die zelf op collegeniveau heeft gespeeld, kon nog meer uitleggen over de tactiek en de zwakke punten van de vier teams die nog over zijn in de play-offs. Een ding is inmiddels zeker: de Superbowl moet het dit keer stellen zonder de legendarische quarterback Tom Brady. Zijn team redde het niet in de halve finale.

Aan het eind van de uitzending volgden de onvermijdelijke voorspellingen van de winnaar van de Superbowl dit jaar. Voor de liefhebbers: die wedstrijd is op zondag 13 februari.

De volgende uitzending van Pilgrim Nation is op woensdag 23 februari 2022.

Leiden Sport Pilgrim Nation


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×