Pilgrim Nation met Bart Jan Westerduin, Brian Spapens van Lightning Leiden en Paco Busteros León. (Foto: Gerry van Bakel)

Pilgrim Nation: Open dag voor Nederlands talent American football

Leiden krijgt in maart bezoek van Amerikaanse scouts en American footballspelers uit de Verenigde Staten op zoek naar Nederlands talent. Dat vertelt hoofdcoach Brian Spapens van Lightning Leiden in de laatste uitzending van Pilgrim Nation in 2023. Verder blikken de presentatoren terug op een bewogen sportjaar.

Het successeizoen van Zorg en Zekerheid Leiden dat zowel de nationale beker, de landstitel als de BNXT League op zijn naam schreef, kwam voorbij. ZZ Leiden werd daarmee ook sportploeg van het jaar bij de Leidse Sportprijzen op zondag 17 december, waar ook hun coach Doug Spradley werd onderscheiden.

Open dag
Lightning Leiden won in het eerste jaar dat ze in de hoogste klasse van het American football in Nederland uitkwamen ook meteen de landstitel. Een ongekend staaltje. Coach Spapens kwam er nog eens graag over vertellen. En bracht de primeur mee. Op 20 maart 2024 organiseert Spapens een open dag, walk-on training in het jargon, op het complex van Lightning Leiden. Naast verschillende Amerikaanse coaches zullen ook NFL-sterren Bijan Robinson (Atlanta Falcons) en Christian Wilkins (Miami Dolphins) aanwezig zijn.

Talent kan zich aanmelden, volg voor meer details en informatie de website van Lightning Leiden en de socialemediakanalen van Brian Spapens en Pilgrim Nation.

Superbowl
En met Spapens in huis werd ook vooruit geblikt naar de bekroning van het American footballseizoen in de VS de Superbowl. Luister de hele uitzending terug voor de voorspelling van de presentatoren en hun gast.

Volgende uitzending is op woensdag 24 januari 2024, 18.00-19.00 uur.

Leiden Sport Pilgrim Nation


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×