Pilgrim Nation met Bart Jan Westerduin, Sherman Gario (honkbalcoach) en Paco Busteros León. (Foto: Gerry van Bakel)

Pilgrim Nation zet honkbal op nummer één

De ontknoping van de Amerikaanse honkbalcompetitie staat centraal in  de oktober-uitzending van Pilgrim Nation, het programma over Amerikaanse sporten met een Leidse twist. Te gast was Sherman Gario, een van de grote namen uit de Nederlandse honkbalgeschiedenis.

Pilgrim Nation begint dit keer met kort nieuws uit de Amerikaanse sportwereld. Flag football, een minder ruige variant van American football, wordt in 2028 een olympische sport, als de Olympische Spelen in Los Angeles zijn.

Presentatoren Bart Jan Westerduin en Paco Busteros León bespreken verder de kampioen in het vrouwenbasketbal en het Franse fenomeen Victor Wembanyama die in de NBA zijn eerste wedstrijden speelt en letterlijk met kop en schouders boven iedereen uitsteekt. Hij meet 2.24 meter.

Dankzij de onverslijtbare Lebron James belooft het een interessant seizoen te worden.

Dat kan nog niet gezegd worden van de NFL. Pilgrim Nation vindt dat het seizoen nog niet sprankelt. Het spel is conservatief en er is weinig spektakel. Maar er komt al wel een eerste voorspelling voor de Superbowl voorbij.

In de tweede helft van Pilgrim Nation zijn alle ogen gericht op de honkbalfinale: World Series genaamd. Twee verrassende ploegen staan daar tegenover elkaar. Phoenix (Arziona) tegen Arlington (Texas). Samen met honkbalcoach Sherman Gario, Europees kampioen met de Nederlandse jeugd en deelnemer aan de Little League World Series met ditzelfde team, bespreken de presentatoren deze finalereeks. Inmiddels is de uitslag bekend en hebben de Texas Rangers voor het eerst de World Series gewonnen.

Volgende uitzending Pilgrim Nation is op woensdag 22 november om 18.00 uur.

Leiden Sport Pilgrim Nation


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×