Het Ambachts- en Baljuwhuis in Voorschoten. (Foto: Rob van Dullemen).

Verkoop Ambachts- en Baljuwhuis aan Boris Bayer gaat niet door

De verkoop van het Ambachts- en Baljuwhuis aan vastgoedondernemer Boris Bayer gaat niet door. De gemeente zegt dat er publiekrechtelijke normen zijn geschonden. “Er is aanleiding om aan te nemen dat uitvoering van de koopovereenkomst met Boris Bayer niet overeenkomstig het gedane bod zal plaatsvinden”, laat de gemeente weten.

De vastgoedondernemer uit Wassenaar zou het monumentale pand aan de Voorstraat in Voorschoten overnemen van de gemeente voor een bedrag van 1.4 miljoen euro. De gemeente maakte afspraken met de ondernemer om de publieke functie van het gebouw te behouden. Het enige dat nog gedaan moest worden is een integriteitstoets. Die zorgde er voor dat de sleuteloverdracht uitgesteld werd. Nu laat de gemeente weten dat de verkoop helemaal niet door gaat.

Als reden noemt de gemeente Voorschoten het schenden van publiekrechtelijke normen. Wat dat precies inhoudt, wordt niet duidelijk. “Een toelichting daarover kan vanwege publiekrechtelijke geheimhoudingsverplichtingen niet worden gegeven op dit moment. Wanneer op een later moment daar wel ruimte voor is, zal de gemeente Voorschoten daarover communiceren.”

De gemeenteraad wordt nu gevraagd om de besluitvorming over de verkoop van het Ambachts- en Baljuwhuis te herroepen. De gemeente Voorschoten zal zich beraden over het verdere verkoopproces.

Politiek Voorschoten Ambachts- en Baljuwhuis Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×