(Video: Robbert Beurse en Chris de Waard).

Demonstratie Gebr. de Nobel vraagt opnieuw aandacht voor nachthoreca

Het uitgaanspubliek is de coronamaatregelen helemaal zat en dat werd zaterdag maar weer eens onderstreept. Op de Lammermarkt organiseerde Gebr. de Nobel een manifestatie om de boodschap kracht bij te zetten dat de ‘nacht wacht’.

Het was aangekondigd als een vrolijke bijeenkomst en dat was het dan ook. En koud. Er waaide een gure wind over het plein waar zich zo’n honderd mensen hadden verzameld. Er waren geen toespraken. “We laten de muziek voor zich spreken”, zegt Leontien de Reede van Gebr. de Nobel. De boodschap? Na de weliswaar nog beperkte heropening van restaurants en cafés  is het nu ook hoog tijd om tegemoet te komen aan het uitgaanspubliek dat na 22.00 uur ergens heen wil of nog wil blijven.

Half februari volgt een nieuw ‘weegmoment’ van het kabinet en wordt duidelijk of en wanneer de huidige beperkende maatregelen verder worden versoepeld of afgeschaft. Komende zaterdag volgt een nieuw protest. Dan openen in heel Nederland de nachtclubs hun deuren, terwijl dat volgens de geldende coronaregels niet is toegestaan. In Leiden doen Gebr. de Nobel, Club Kiki en de Wibar mee met ‘Leiden Staat Op’.

Advertentie

Cultuur Leiden Maatschappij Nachthoreca voert actie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×