Adriana Jelinkova bij haar race op de reuzenslalom. (Foto: ANP).

Beijing071: olympisch debuut valt in duigen voor Adriana Jelinkova

Alpineskiester Adriana Jelinkova is er op de Olympische Spelen niet in geslaagd een tijd neer te zetten op de reuzenslalom. De 26-jarige uit Oegstgeest miste in het tweede deel van haar race een poortje, waarna de wedstrijd er voor haar op zat. Na afloop zei ze in tranen tegen de NOS dat ze veel tegenslag en stress had in aanloop naar haar afdaling.

“In januari had ik corona en in China had ik weer een kritische ct-waarde”, sprak Jelinkova, doelend op de waarde die aangeeft of iemand al dan niet besmet is met het coronavirus. Pas vlak voor de eerste run kreeg ze het bericht dat ze mee mocht doen. “Het is enorme pech dat dit bij mij gebeurt. Enorm klote”, zei Jelinkova, die ook nog eens met rugklachten kampt.

Omdat ze pas laat de bevestiging kreeg dat ze mocht starten, was haar aanloop naar de race enorm onrustig. “Ik had zowat paniekaanvallen”, vertelde ze dan ook met betraand gezicht. “Ik heb niet kunnen slapen, mijn lijf zat vol met stress en ik was duizelig. Dat heb ik nog nooit zo ervaren.”

Olympisch succes
Woensdag heeft de skiester nog een kans op olympisch succes. Dan komt ze in actie op de slalom. Jelinkova, die is geboren in Tsjechië en opgegroeid in Oegstgeest, is de eerste alpineskiester die Nederland op de Olympische Spelen vertegenwoordigt sinds Margriet Prajoux-Bouma in 1952 in Oslo.

Oegstgeest Sport Beijing071


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×