(Beeld: livestream NOS).

Beijing071: eerste plak voor Jeroen Kampschreur is binnen

Zitskiër Jeroen Kampschreur is vanmorgen tweede geworden op de supercombinatie. Nadat de Leiderdorper eerder op de afdaling en Super G vijfde werd, heeft hij nu zijn eerste medaille op de Paralympische Spelen in Beijing binnen. Komende week gaat hij op de slalom en reuzenslalom op jacht naar goud.

De zilveren plak betekent wel dat Kampschreur onttroond is als titelhouder op de paralympische supercombinatie, in 2018 won hij wel. De supercombinatie bestaat uit twee onderdelen: de super G en de slalom. Na de afdaling stond Kampschreur nog derde, maar met een goede run op de slalom wist hij nog een plek te stijgen. Nederlander Niels de Langen won het brons.

Advertentie

Leiderdorp Sport Beijing071 Jeroen Kampschreur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×