(Beeld: livestream NOS.)

Beijing071: Kampschreur weer onderuit, teleurstelling is compleet

Zitskiër Jeroen Kampschreur eindigt zijn tweede Paralympische Spelen in mineur. Na een goede eerste run op de slalom, ging hij in de tweede run wederom onderuit. Dat betekent dat de Leiderdorper naar huis gaat met een zilveren plak op de supercombinatie, twee vijfde plaatsen en twee niet gefinishte wedstrijden.

“Ik ben blij met die zilveren medaille, maar van te voren had ik echt wel meer in gedachten”, zegt een zichtbaar teleurgestelde Kampschreur na afloop van zijn race tegen de NOS. Kampschreur behoort tot een van de beste zitskiërs ter wereld en was daarom op alle vijf de onderdelen medaillekandidaat.

Na de teleurstellende resultaten van de afgelopen dagen had de Leiderdorper zijn zinnen gezet op de titel op het laatste onderdeel, de slalom. Na een sterke eerste run lag hij 0,39 seconde achter op de Noor Jesper Pedersen, die uiteindelijk met vier gouden en een zilveren plak naar huis gaat. Net als op de reuzenslalom waar hij ook onderuit ging, zette Kampschreur alles op alles om de achterstand goed te maken. Het veilig spelen en voor zilver gaan is namelijk niet hoe hij racet. Maar ook dit keer bracht deze instelling hem niet naar het zo verlangde goud.

“Ik wilde echt voor goud gaan, ik durf ook te wedden dat ik op goud-koers lag. Nu lig ik eruit, dat vind ik moeilijk om te slikken. De Spelen zijn voorbij, ik had heel veel vertrouwen in vandaag. Echt heel veel vertrouwen. Het is gewoon enorm teleurstellend.” Maar Kampschreur blijft strijdbaar en ziet de resultaten zelfs als een nieuwe reden om weer vier jaar door te gaan.

“Op de onderdelen waar ik niet gefinisht ben heb ik geen resultaat, maar wel laten zien dat ik een van de beste ben. En dat zal ik onthouden, ook bij de komende wedstrijden, de volgende Spelen, het aankomende WK. De volgende dingen komen er weer aan. Dit moet even inzinken, maar ik ga gewoon door.” En dat doorgaan doet hij op dezelfde manier als hij de gelopen weken heeft laten zien. Want: “Gas is alles, remmen is voor watjes.”

112 Sleutelstad Leiderdorp Beijing071 Jeroen Kampschreur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×