(Beeld: livestream NOS.)

Beijing071: dramatische ontknoping voor Kampschreur op reuzenslalom

Het is zitskiër Jeroen Kampschreur uit Leiderdorp vanmorgen niet gelukt om een tweede medaille te veroveren op de Paralympische Spelen in Beijing. In de tweede run op de reuzenslalom ging hij onderuit, waardoor hij zijn medaillekansen in rook zag opgaan.

Na de eerste run moest de Leiderdorper een achterstand van 1,09 seconde goed maken op titelfavoriet Jesper Pedersen uit Noorwegen. In een run waar hij alles op alles zette voor een goede tijd, ging hij in het laatste deel van de race onderuit. “Ik heb alles op alles gezet”, reageerde hij na afloop bij de NOS. “Moet ik dan op safe en voor zilver gaan? Zo zit ik totaal niet in elkaar. Ik wil gewoon winnen en daarvoor ben ik hier.” Een duidelijk balende Kampschreur heeft geen spijt van hoe hij het heeft aangepakt. “Ik ga het niet doen, maar kan wel janken. Zo dichtbij.”

De teller blijft voorlopig dus nog steeds op één zilveren medaille staan voor Kampschreur. Zondag heeft hij nog één laatste kans om deze Spelen goud te winnen. Dan vindt de slalom plaats.

Advertentie

Leiderdorp Sport Beijing071 Jeroen Kampschreur


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×