Op het Schuttersveld wordt hard gewerkt. (Foto's: Mandana Sotodeh).

Schuttersveld wordt voorbereid op herinrichting en bouw kantoortoren

Hoge aarden wallen, hekken en omleidingen. Het is duidelijk: de gemeente Leiden werkt aan het Schuttersveld. Dit najaar wordt het Schuttersveld helemaal opnieuw ingericht, maar vooruitlopend daarop worden al wat voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd.

De aanpassingen die nu worden gedaan, zijn ook nodig voor de verdere ontwikkeling van De Lorentz. Op de hoek van het Stationsplein en het Schuttersveld verrezen enkele jaren geleden twee hoge woontorens, maar de bouw van de derde en hoogste toren liet nog op zich wachten.

Afgelopen najaar begon de verhuur van de kantoorruimtes in de toren die ruim zeventig meter hoog wordt en het is de bedoeling dat hij er eind volgend jaar staat.

Advertentie

Leiden Maatschappij Centrumroute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×