VVD Leiden lijsttrekker Maarten de Crom flyerde zaterdagmiddag met Mark Rutte in de Hugo de Grootstraat. (Foto's: Chris de Waard).

Premier Rutte op campagne met VVD Leiden

“We doen dit eigenlijk elke week, dus het is niet echt een campagnestart”, zegt Maarten de Crom. De lijsttrekker van de VVD Leiden is deze zaterdagmiddag op pad met VVD-leider Mark Rutte. “Dit is mijn eerste campagneactiviteit. Hartstikke leuk dat dat in Leiden is, want dat is toch een beetje mijn stadje.”

Rutte heeft hier vanuit zijn studententijd heel wat voetstappen liggen en komt nog steeds vaak in Leiden. “Maar als ik dan bij vrienden kom, valt het me wel op dat de stad er minder opgeruimd bijligt. Dus toen ik ‘schoon, heel en veilig’ in het programma van onze Leidse afdeling las, werd ik daar wel enthousiast van.”

Voordat het gezelschap de Hugo de Grootstraat introk om daar huis aan huis het liberale evangelie te verkondigen, gingen De Crom en Rutte voor het terras van Babbels op de Kaiserstraat in op de stand van de stad. “Leiden heeft een klassiek links college, dus het is wel belangrijk dat de VVD er is om ervoor te zorgen dat je bijvoorbeeld nog een beetje met de auto bij de ondernemers kunt komen”, vond Rutte.

Chris de Waard sprak met de Leidse ne de landelijke VVD-leiders tijdens het werkbezoek van Mark Rutte aan de lokale afdeling.

Keuzes
De Crom wil als de VVD Leiden groot genoeg wordt om inzetten op scherpere keuzes als het om grote uitgaven van de gemeente gaat. “De afgelopen jaren hebben we en, en en, gedaan. Dat kan niet meer. Leiden is hard op weg de duurste gemeente van Nederland te worden.” Dat Leiden de afgelopen jaren honderden miljoenen euro’s leende voor projecten als de Leidse Ring Noord, een Indoorsportcentrum en een nieuw combizwembad met schaatshal doet bij Rutte de wenkbrauwen fronsen. “Het is nog erger dan ik dacht. Dan is het extra belangrijk om half maart een goede uitslag te halen.”

Subsidies
De cultuursector ligt bij de VVD Leiden onder het vergrootglas. Daar mag best wat minder publiek geld heen, vindt De Crom. Dat gaat volgens hem niet ten koste van de podia en musea, maar komt voor rekening van de bezoekers. “Deze stad hangt van subsidies aan elkaar, terwijl een museumbezoeker best een paar euro extra kan betalen.”

Leiden Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×