Een soortgelijk initiatief in Leiderdorp. (Foto: Reanne van Kleef).

Voorschotense senioren kunnen weer sporten in groepsverband

Senioren in Voorschoten kunnen weer sporten. Welzijnsorganisatie Voorschoten Voor Elkaar heeft de beweegsessies weer opgestart, nadat er door de coronapandemie de klad in gekomen was. “Het houdt de mensen fysiek gezond en de ontmoeting met elkaar is ook goed voor de sociale gezondheid”, vertelt Esther Paauw van Voorschoten Voor Elkaar enthousiast. “Iedereen die mee wil doen, kan zich opgeven.”

Elke maandag- en donderdagochtend verzamelen zich groepen senioren voor lessen van drie kwartier. “We gaan bewegen op muziek”, legt Paauw uit. “Deels doen we dat zittend op de stoel, en deels ook staand.” De instructeur let erop dat niemand over zijn fysieke grenzen heengaat. “Het is mooi als mensen elkaar weten aan te sporen om een tandje extra hun best te doen, maar het moet natuurlijk wel verantwoord blijven.” Na afloop kunnen de deelnemers napraten onder het genot van koffie en thee.

Sport071-presentator Cor van der Velden in gesprek met Esther Paauw.

De organisatie heeft vanuit het Voorschotense sportakkoord een geldbedrag gekregen voor de lessen. “Onze grootste kostenpost is de instructeur”, vertelt Paauw. “Zij heeft een goede klik met de deelnemers. Veel komen speciaal voor haar weer terug.” Vanaf volgend jaar moet Voorschoten Voor Elkaar zelf zien te zorgen dat het kostendekkend wordt. “We vragen deelnemers 3,50 euro voor elke les. Ze kunnen ook een kwartaalkaart kopen, dan betalen ze 35 euro voor ongeveer dertien lessen.” Mochten de lessen de komende jaren verlies draaien, is er nog geen man overboord: “Iedereen in Voorschoten is enthousiast over het initiatief, dus als er financiële problemen zouden komen, kunnen we daar vast een mouw aan passen.”

Iedereen die wil, mag meedoen. “In principe is het voor senioren van 55 jaar en ouder, maar als je dat nog niet bent en wel mee wil doen, gaan we daar niet moeilijk over doen”, besluit Paauw.

 

Maatschappij Sport Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×