De SVL hoopt bij de gemeenteraadsverkiezingen groot genoeg te worden om aan het college te kunnen deelnemen. (Foto: Emile van Aelst).

Voormalig VVD-wethouder Pieter van Woensel wethouderskandidaat SVL

De nieuwe partij Studenten voor Leiden hoopt bij de verkiezingen in maart zo’n goede uitslag te behalen, dat de partij kan meebesturen. Dat zegt lijsttrekker Mitchell Wiegand Bruss. “We hebben voldoende bestuurlijke ervaring in huis.”

Dat klopt op zich wel. Zo staat bijvoorbeeld Pieter van Woensel op de lijst van SVL. Van Woensel is geen onbekende binnen het Leidse bestuur. Hij was van 2007 tot 2014 wethouder namens de VVD Leiden met onder andere studentenzaken in zijn portefeuille. Ook was hij in 1993 mede-oprichter van de Groningse partij Student en Stad. Voor die partij was hij in de jaren ’90 raadslid. Volgens Van Woensel  zijn studentenpartijen in steden als Utrecht, Groningen en Delft al decennia actief en zijn het doorgaans solide, betrouwbare fracties die in sommige gevallen al jaren in het college zitten.

Van Woensel is zelf ook beschikbaar voor het wethouderschap namens de SVL. Wiegand Bruss: “Pieter is in principe onze hoofdadviseur als we een wethouder moeten leveren. Of hij het zelf gaat doen, hangt van de uitslag van de verkiezingen af. Als we echt groot worden is die optie er in ieder geval. En anders kiezen we iemand van de top van de lijst.” Op de vraag of Wiegand Bruss daarmee zichzelf bedoelt zegt hij: “Liever natuurlijk iemand met bestuurlijke ervaring zoals Pieter. Ik ga me in de eerste plaats op het raadslidmaatschap focussen.”

Overstap
Van Woensel stapte vorig jaar over van de VVD Leiden waar hij vier jaar geleden nog op de lijst stond, naar Studenten voor Leiden. Afgelopen december werd hij gepresenteerd als lijstduwer voor de partij. Van Woensel: “Ik steun SVL van ganser harte. Het zou goed zijn als SVL in de gemeenteraad komt. Studenten zijn Leidenaren en het is goed dat ze hun verantwoordelijk voor de stad nemen. Ik ben trots dat studentenpartijen na succes in andere studentensteden nu ook in Leiden willen meebesturen en willen meehelpen aan het verbeteren van hun stad.”

Leiden Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×