Jeroen Hendriks is de wethouderskandidaat van D66 Leiderdorp. (Foto: PR).

Jeroen Hendriks nu wel kandidaat-wethouder voor D66 Leiderdorp

Toen het Leiderdorpse college eind 2019 viel en D66 toetrad tot het nieuwe college kon fractievoorzitter Jeroen Hendriks geen wethouder worden. Hij wilde wel, maar kon het niet combineren met opdrachten waaraan hij toen werkte. Dat ligt inmiddels anders en dus is Henriks nu wel de wethouderskandidaat van D66 Leiderdorp als die partij na de verkiezingen opnieuw gaan meebesturen.

“D66 geeft zo vóór de verkiezingen duidelijkheid richting kiezers en belanghebbenden”, zo meldt de fractie. Jeroen Hendriks is naast fractievoorzitter van D66 Leiderdorp ook de  lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij begon in 2015 als burgerraadslid en zit sinds 2018 in de gemeenteraad.

“Hij heeft zich bewezen als iemand die inspirerend, ondernemend en daadkrachtig te werk gaat waarbij het belang van Leiderdorp altijd voorop staat. Dat doet hij door samen te werken met inwoners en verschillende partijen zodat het een gezamenlijk succes wordt”, zegt de nummer 2 van de D66-kandidatenlijst Prachee van Brandenburg.

D66 maakt sinds begin 2020 deel uit van de coalitie in Leiderdorp. Destijds werd een wethouder van buitenaf aangetrokken. Dat was Rik van Woudenberg uit de gemeente Zuidplas, waar hij eerder ook wethouder was.

Leiderdorp Nieuws Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Leiderdorp


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×