Mimoun Bergoual werd eind 2020 in zijn woning om het leven gebracht.

Doorbraak in moordzaak Oud Ade

Er is een nieuwe doorbraak in het strafrechtelijk onderzoek rondom de moord op Mimoun Bergoual in zijn woning in Oud Ade. Uit nader onderzoek is gebleken dat de 66-jarige man mogelijk enkele uren eerder om het leven is gebracht dan tot nu toe werd aangenomen. Deze conclusie is slecht nieuws voor de vier verdachten in de moordzaak. Hun alibi houdt daardoor geen stand.

Mimoun Bergoual werd op 29 december 2020 dood aangetroffen in zijn woning aan de Hofdijklaan op de grens van Leiderdorp en Oud Ade. Hij werd gewurgd of gesmoord. Uit forensisch onderzoek bleek eerder dat de moord in de vroege ochtend van 29 december gepleegd moest zijn. Uit camerabeelden boven de snelweg blijkt nu echter dat de opgepakte verdachten Youssef C. en Stevens C. toen al weg waren bij de woning van Bergoual.

Uit nieuw forensisch onderzoek is gebleken dat Bergoual waarschijnlijk al tussen 21.30 uur de avond ervoor en 3.00 uur op 29 december 2020 is omgebracht. Dat sluit aan op de tijdstippen dat de auto van de moordverdachten op de Nederlandse snelweg is gesignaleerd.

Moordmissie
Naast de twee mannen, zit de 39-jarige weduwe van Bergoual vast. Deze Latifa T. was destijds naar het politiebureau gekomen met het verhaal dat zij en Bergoual thuis waren overvallen en dat ze had weten te vluchten. De vrouw werd al snel zelf verdachte, samen met haar Franse minnaar Zakaria C. (24). De politie en het Openbaar Ministerie gaan er vanuit dat de twee geliefden de verdachten Youssef C. (31) en Stevens S. (48) in de arm hebben genomen om Bergoual om het leven te brengen. Dat tweetal zou op 28 december 2020 vanuit Frankrijk naar Oud Ade zijn gekomen voor hun moordmissie. De politie vond DNA van Youssef C. onder een vingernagel van het slachtoffer. Steven S. zou de auto hebben gereden.

Rechtszaak
Gisteren vroegen de advocaten van Latifa T, Zakaria C, en Youssef C, die elke betrokkenheid bij de moord ontkennen, om hun vrijlating uit voorarrest. Dat verzoek werd opnieuw door de rechtbank verworpen. De vierde verdachte Steven S. kwam enkele maanden geleden wel vrij uit voorarrest. De zaak wordt inhoudelijk pas eind dit jaar behandeld.

112 Sleutelstad Leiden Leiderdorp Regio Overval Oud Ade


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×