De Hartebrugkerk vormt voor Linda Beimer een band met de kerk die ze een beetje heeft verlaten. (Foto: Hans van Egdom).

Waar sta ik voor: Linda Beimer van D66 Leiden

Nu de stemmen geteld zijn en duidelijk is hoe de nieuwe gemeenteraad is samengesteld, publiceert Sleutelstad samen met de Leidse fotograaf Hans van Egdom wekelijks een portret van een van die nieuwe raadsleden onder de titel ‘Waar sta ik voor’. Het is een vervolg op deel één van deze serie waarin we kennismaakten met kandidaten die vrijwel zeker een zetel zouden behalen.

Jan Willem Wesselink sprak Linda Beimer van D66 Leiden in Politiek071 over haar idealen.

Linda Beimer is een van de zes raadsleden waarmee D66 Leiden nu in de raad is vertegenwoordigd. Woensdagavond legde ze de eed af.

Linda Beimer wilde graag voor de Hartebrugkerk gefotografeerd worden: “Ik word heel erg warm van de D66 slogan ‘we laten iedereen vrij, en niemand vallen’. Ik ben opgegroeid in Twente en ben daar nog altijd actief in de katholieke kerk. Het mooie aan zo’n kerk is dat waar ter wereld je ook komt, je altijd elementen van ’thuis’ herkent”, zegt ze.

“Ik heb de vrijheid gekregen om weg te gaan uit Twente en daarmee heb ik ook een beetje de kerk verlaten. Maar ik ben altijd welkom om daar te terug te komen. Net zoals ik hier in deze kerk welkom ben om even ‘stil te zijn’ en ‘een kaarsje op te steken’. Met dit kleine grote symbool voel ik me hier vrij, maar heb ik nooit het gevoel te vallen.”

Leiden Politiek Waar sta ik voor


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×