Rik Visser is een van de veelzijdige vrijwilligers van omroep Sleutelstad en genomineerd voor de titel Omroepvrijwilliger van het Jaar. (Foto: Gerry van Bakel).

Stem op Sleutelstad-omroepvrijwilliger Rik Visser bij NLPO-verkiezing

Lokale omroepen kunnen niet zonder vrijwilligers. Zij die ’s ochtends vroeg op pad gaan, of tot diep in de nacht in de studio werken. Programma’s presenteren, reportages maken, artikelen schrijven. Gewoon omdat ze het leuk vinden. Daarom de verkiezing Omroepvrijwilliger van het Jaar. Sleutelstad nomineert daarvoor Rik Visser.

De Stichting NLPO die de belangen behartigt van de lokale omroepen organiseert deze jaarlijkse verkiezing. Lokale omroepen kunnen een medewerker nomineren. Vervolgens bepaalt een online stemming wie voor de titel in aanmerking komt.

Lokale omroep Sleutelstad nomineert medewerker Rik Visser voor de titel Omroepvrijwilliger van het Jaar. (Video: Gerry van Bakel)

Rik Visser (17 jaar) raakte een paar jaar geleden geïnteresseerd in radio maken en hij ging daarmee aan de slag bij een lokale omroep, maar daar kon hij toch niet helemaal zijn ei kwijt. “Ik wil graag nieuwe dingen leren”, zegt Rik Visser. “Ik wilde meer en toen ben ik op zoek gegaan naar een plek waar dat zou kunnen.” Zo kwam Rik Visser bij omroep Sleutelstad terecht. “Ik kon bij Chris de Waard, de hoofdredacteur op gesprek komen en daarna meteen beginnen.”

Helpen
Inmiddels werkt Rik als dj in zowel de middag als de avond, maakt hij videoreportages en werkt hij mee aan televisieprogramma’s als cameraman, technicus en regisseur. Verder is Rik altijd bereid collega’s te helpen met video’s monteren, naamtitels en logo’s toe te voegen en technische problemen op te lossen. Zelf tv-programma’s presenteren hoeft niet zo voor Rik. “Ik zit liever aan de technische kant. Bij de radio is dat anders, als je dan even niet meer weet wat je moet zeggen, kun je gewoon een plaatje draaien.”

Stemmen op Rik Visser kan via deze link.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×