Toespraak Frits Spits in de Pieterskerk. (Video: Sleutelstad

Terugkijken: Herdenkingen 4 mei in Leiden

Voor het eerst in drie jaar konden de herdenkingen op 4 mei weer doorgaan met publiek. Op uitnodiging van de Stichting Dodenherdenking Leiden spraken Frits Spits en Jaap de Hoop Scheffer bij de herdenkingen.

De Hoop Scheffer sprak bij de herdenking van de 51 jonge militairen die bij het Haagsche Schouw zijn gesneuveld tijdens de inval van de Duitsers op 10 mei 1940. In zijn rede ging De Hoop Scheffer in op de actualiteit van de NAVO en de oorlog in Oekraïne. Onder muzikale begeleiding van de Band of Liberation hebben de burgemeesters van Leiden, Oegstgeest, Voorschoten en Katwijk kransen gelegd bij het monument.


Toespraak Jaap de Hoop Scheffer bij monument Haagsche Schouw.

Stille Tocht
Radiomaker en presentator Frits Spits (Frits Ritmeester) sprak bij de herdenking in de Pieterskerk over zijn eigen Joodse afkomst. Zijn grootouders horen bij de zes miljoen Joden die in concentratiekampen werden vermoord.


Toespraak Frits Spits in Pieterskerk.

Na afloop van de bijeenkomst in de Pieterskerk liepen de genodigden en het publiek in een Stille Tocht naar het Bevrijdingsmonument bij molen De Valk. Na de gebruikelijke twee minuten stilte werden door politieke en maatschappelijke organisaties en particulieren kransen en bloemen gelegd.

Bekijk hier de herdenkingen terug.


Dodenherdenking monument Haagsche Schouw.


Dodenherdenking monument De Naald.


Herdenkingsdienst Pieterskerk.


Stille Tocht en herdenking momument molen De Valk.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×